Mumbai - Ankomst til Indien. 2. feb. 2005

Indien er overvældende, og Karen fik fattigdommen at se allerede i lufthavnen, hvor fire damer lå og sov på toilettet. Fra lufthavnen tog vi en taxa til centrum i Bombay. Taxaen måtte skubbes igang, men derefter gik det for fulde drøn gennem gaderne. Det var stadig mørkt, og vi så mange folk på gaden, der sov under tæpper og varmede sig ved små bål. Det var som sagt overvældende, men der bor også ca. 20 millioner i Bombay.

Første dag i Mumbai. The Gateway to India i baggrunden. Da vi skulle finde et hotel, var der straks nogen, som ønskede at guide os frem til et. De første 4 hoteller var dog fulde, men til sidst lykkedes det os at finde et, hvor vi kunne få et værelse efter kl. 12.

Hotellet ligger meget tæt på havet med udsigt til The Gateway of India (triumfbue-agtig).
Selvom vi var trætte brugte vi tiden på, at se området omkring hotellet, vi var bl.a. på et lille grønsags og frugt marked - også med høns og geder... Derudover fik vi lidt morgenmad.

Da vi endelig fik værelset, sov vi resten af dagen og natten med, og så var det værste jetlag overstået.
Grøntsagsmarked i Mumbai.
Promenade i Mumbai. Dagen efter gik vi en lang tur i Bombay langs bugten, ca. 10 km. Trafikken er et kapitel for sig hernede med biler, der dytter konstant, ja selv cyklisterne ringer glædeligt med klokken hele tiden.

Midt i det hele går folk med sække paa hovederne etc. Vi har også set en okse-trukken kærre, som der også blev dyttet for vildt af. Hver anden bil er desuden en taxa...
På vores gåtur så vi bl.a. nogle store krapper paa stenene neden for promanaden. Derudover så vi et par brylluper. Først hørte vi noget meget larmende musik, der overdøvede alt, selv trafikken.

Derefter så vi mænd med turbaner og kvinder i flotte klæder, der dansede på gaden. Ved det ene bryllup var der også en mand med parasol på en flot pyntet hvid hest (prinsen på den hvide hest!)...
Bryllup på gaden i Mumbai.
Mahatma Gandhis hus i Mumbai. Vi besøgte Mahatma Gandhis hus, hvor der var en fin udstilling med billeder, gamle breve og glasmontre, der viste scener fra hans liv med små dukker.

Det var meget spændende, og så var der ovenikøbet fri entre. Vi vidste jo godt, hvad han stod for (anti-krig, frihed og medmenneskelighed), men det var interessant at få et lille indblik i hans livsforløb.
Gandhi har haft stor betydning for Indien, og han er afbildedet på mønter, sedler og frimærker.

Til sidst gik vi op på Malabar Hill, hvor der var en hyggelig park med buske klippet som forskellige dyr. Derfra var der en fin udsigt ud over Bombay skyline. Det var blevet mørkt nu, og det var flot at se byens lys. Derefter tog vi en taxa hjem til hotellet. Det var endnu en hæsblæssende tur...

Vi skal muligvis medvirke i en Bollywood filmscene. De vil nemlig gerne have vestlige statister, og det er vores hotel, der har formidlet kontakten. Det vil sikkert blive meget interessant!

Her er meget varmt, men vi har en `propel` i loftet paa hotellet, og ude ved havet er der en dejlig brise, så det er til at holde ud. Inde mellem husene bliver det dog hurtigt alt for varmt, men så er det bare med at holde sig i skyggen.
Indierne er meget flinke, men de ufattelig mange mennesker og især de små tiggerbørn gør det til tider lidt stressende...

Alt i alt nyder vi dog de mange fascinerende indtryk og glæder os til at se mere af alt det, Indien kan byde på.
Typisk gade i Mumbai.
Bollywood

Vores tur til Bollywood blev noget af en oplevelse. Det viste sig at være et afsnit til en tv-serie, som skulle ligne at foregå i Goa (derfor de skulle bruge folk med vestligt udseende).

Optagelserne blev lavet på Mud Island lidt nordvest for Bombay, så vi kom bl.a. ud at køre med "S-tog", en noget presset oplevelse, da der blev ved med at komme nye ind ved hver station. Det var så folk hang ud af dørene (det slap vi dog for, Karen havde heldigvis også fået en siddeplads!) Vi havde en guide med, og Bollywood betalte selvfølgelig for transporten.

"Guiden" snakkede dog ikke særlig godt engelsk, og han vidste tilsyneladende heller ikke præcis, hvor lokationen lå, da han kun havde adressen på en seddel og måtte spørge om vej flere gange. Hmm... vi blev lidt betænkelige, og det blev ikke bedre af, at det første vi så, da vi nåede frem, var et ligbål... Panikken begyndte at brede sig, men det måtte dog være en filmkulisse til en anden optagelse.

Vi blev vist ned på stranden efter at have fået vores kostume på. Her blev der pludselig råbt "ACTION", og en fyr sagde "go go go", men vi havde ikke fået af vide, hvad vi skulle gøre, så vi begyndte bare at gå i en tilfældig retning. Vi skulle åbenbart ligne forbigående turister, og efterhånden blev vi mere trygge ved vores roller som statister. Men vi forstod stadig ikke, hvad der blev råbt paa hindi. Når der blev sagt "action", var det dog bare med at komme i gang.

Victoria Trainstation, flot gotisk bygning fra 1887 i Mumbai. Vi var blevet lovet, at vi kunne komme hjem kl. 24, men vi var først hjemme kl. 9 næste morgen. Vi fik dog 1000 rupees hver for at medvirke. 140 kr. for 19 timers arbejde – ikke dårligt :-)

Det at vi kom så sent hjem fra Bollywood betød, at vi ikke fik set Elephanta Island.
I stedet så vi the Gateway to India (en slags triumfbue) og en flot gotisk bygning, Victoria Train Station, med løver, gargyler osv. inden vi tog videre med bussen til Goa.



Næste rejsebeskrivelse
The Gateway to India fra 1911 i Mumbai.
Free Web Hosting